Over Bureau Bisontekst

Femke van den Berg

Bureau Bisontekst werd in 2002 opgericht door Femke van den Berg. Zij studeerde Geschiedenis en Spaanse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens is zij eerstegraads bevoegd docent. Zij is gek op taal.

Content maker

🖍️Ik maak graag content. Vooral teksten, voor papier en scherm. Maar soms ook (bewegend) beeld. Inhoudelijk ben ik vooral gespecialiseerd in onderwijs/educatie en zorg & welzijn.

Eindredacteur

📗 Als eindredacteur van (digitale) nieuwsbrieven, websites, jaarverslagen, beleidsplannen, boeken en (vak)bladen help ik auteurs om hun verhaal toegankelijk te maken door het te structureren en concretiseren. Natuurlijk wordt de tekst opgeleverd in foutloos Nederlands! Als ik (vak)bladen of artikelen redigeer, haal ik uiteraard ook de fouten uit teksten en zorg ik dat deze aantrekkelijk zijn voor lezers.

Tekstschrijver

💻 Als tekstschrijver denk ik graag mee over hoe de klant de boodschap op een succesvolle manier overbrengt. Ik zorg ervoor dat opbouw, stijl en toon van de tekst passen bij doel, doelgroep en (sociale) media.

Journalist

✒️ Als journalist houd ik ervan om mensen te interviewen, op pad te gaan, reportages te maken, bijeenkomsten bij te wonen en er verslag van te doen.

Docent

👩‍🏫 Als cursusleider/docent vind ik het leuk om mijn kennis en vaardigheden over te geven. Zo geef ik regelmatig typecursussen, vooral aan scholieren in het basisonderwijs. Deze worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5.

Wat zeggen anderen over mij?

💬 Van professionals met wie ik al jarenlang samenwerk, hoor ik dat ze mij ervaren als een goede schrijver en (eind)redacteur met een uitstekend taalgevoel, die sterk betrokken is bij hun product. Zelfs zeer complexe onderwerpen weet ik om te zetten in prettig leesbare teksten. Mijn werkstrategie is efficiënt; ik kan prima plannen. Collega’s kennen mij als zorgvuldig, leergierig, analytisch, integer en betrouwbaar. Van cursisten hoor ik onder meer dat ze mij aardig, rustig en duidelijk vinden.