Werkmap begrijpend luisteren en woordenschat

Hoe zorg je ervoor dat jonge kinderen (nog) beter worden in begrijpend luisteren? Het format in deze werkmap- waarvan Bureau Bisontekst de eindredactie deed – helpt daarbij. Het toont stap voor stap hoe je activiteiten voorbereidt en uitvoert met voorbeeldteksten als basis.

Cruciaal is dat kinderen worden uitgedaagd om na te denken over de inhoud van de teksten. Hoe dat kan, staat in het theoretische deel. Daarin staan ook aanwijzingen en tips voor de praktijk. De map bevat bovendien 38 uitgewerkte activiteiten. Zo kan de gebruiker zonder al te veel voorbereiding direct in de praktijk oefenen met het format.

De Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat (2015) is bestemd voor pedagogisch medewerkers van peutercentra en leerkrachten van groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs.

begrijpend_luisteren_3dcover

 

Dit artikel is 2388 keer bekeken