Van 2000-2016 werkte ik met veel plezier als ‘vaste freelancejournalist’ voor Bibliotheekblad (papieren magazine en website). Mijn laatste artikel voor de site verscheen in maart 2016.

Van 2000-2016 werkte ik met veel plezier als ‘vaste freelancejournalist’ voor Bibliotheekblad (papieren magazine en website). Mijn laatste artikel voor de site verscheen in maart 2016.
Maar liefst 321.300 mensen, die niet in de zorg werken, zouden de switch naar de zorg willen maken. Hoe help je hen bij die overstap? Lieke Lange, hr-professional en eigenaar van adviesbureau LL&co, deelt in haar boek ‘Carrière Switch, pak het personeelstekort in de zorg aan!’ niet alleen een praktisch stappenplan, maar ook volop concrete adviezen en inspirerende voorbeelden. Een prachtig boek, waaraan ik in 2020 als corrector ook een steentje heb mogen bijdragen.
In 2020 redigeerde ik een aantal artikelen over ‘hoe weer aan de slag te gaan op school, na de coronacrisis?’ Opdrachtgever van deze actuele klus was de Landelijke Beroepsgroep Begeleiders Onderwijs.
De artikelen zijn te bekijken via: de website van de LBBO.
In het laatste kwartaal van 2019 mocht Bureau Bisontekst het Strategische Beleidplan 2020-2024 redigeren van Stichting Pallas (voor vrijeschoolonderwijs in Midden- en Zuid-Nederland).
Eind 2019 mocht ik als redacteur en auteur een bijdrage leveren aan een rekenmagazine voor het primair onderwijs (van uitgeverij ThiemeMeulenhoff): Jij Telt, over het rekenen van nu. Een mooie klus!
In 2019 deed Bureau Bisontekst de eindredactie van het Jaarverslag 2018 van de Stichting Katholiek Primair Onderwijs in Etten-Leur. Het project werd gecoördineerd door Elleke Tekst.
In 2019 deed Bureau Bisontekst de eindredactie van het strategische meerjarenbeleidsplan van de Vereniging voor Protestants Christelijk Basis Onderwijs Ichthus in Huizen.
In 2016 droeg Bureau Bisontekst bij aan een project over grenzen in het samenspel tussen formele en informele zorg. Zo werd onder meer een deel van de publicatie Grenzen verkennen. Wettelijke en juridische aspecten in het samenspel tussen informele en formele zorg geredigeerd. Lees verder
Marie Louise Luttik is senior-onderzoeker bij het lectoraat verpleegkundige diagnostiek en programmaleider van de onderzoekslijn familiezorg (Hanzehogeschool Groningen). Anja Jacobs-Bakker is projectleider onderwijsontwikkeling bij Zorgacademie Rivas (MBO Utrecht). Beiden bepleiten meer aandacht voor informele zorg in de opleidingen.
Wat is informele zorg? En hoe werken jullie samen rondom dit thema?
Marie Louise: ‘Kortgezegd is informele zorg: zorg, hulp en ondersteuning, gegeven door mantelzorgers en vrijwilligers. Bijvoorbeeld familieleden, vrienden, buren.’
Anja: ‘In de onderwijspraktijk ligt de meeste nadruk op samenwerking met mantelzorgers.’
Marie Louise: ‘We zijn allebei betrokken bij een project van Vilans en Movisie om de aandacht voor informele zorg in mbo- en hbo-onderwijs te versterken.’
Anja: ‘Hierin wordt onder meer lesmateriaal ontwikkeld.’