Werkvaardigheden (persbericht)

Nieuw  spel: Werkvaardigheden in kaart
Aan de slag met vaardigheden die belangrijk zijn voor leren en werken

Iedere docent wil zijn leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op het vervolgonderwijs, een stage of een baan. Het aanleren van werkvaardigheden is daarbij heel belangrijk. Het unieke spel Werkvaardigheden in kaart helpt kinderen deze vaardigheden beter te ontwikkelen.

Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, komen werkvaardigheden niet alleen
van pas op het werk. Ze zijn universeel. Met behulp van werkvaardigheden kunnen mensen goed functioneren op school, op de – hebben een hogere leeropbrengst. Tijdens hun stage doen ze het beter dan
leerlingen die de werkvaardigheden niet zo goed beheersen. En goede werkvaardigheden vergroten de kans op het vinden en behouden van een baan.
Werkvaardigheden helpen leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Ze ondersteunen hen bij het zo goed mogelijk benutten van hun kwaliteiten: de positieve eigenschappen waarmee ze geboren zijn.

Spel
Het unieke spel Werkvaardigheden in kaart van CPS onderwijsontwikkeling en advies helpt leerlingen bij het systematisch aanleren van de werkvaardigheden. Het bevat 99 kaartjes met vaardigheden en kan op verschillende niveaus gespeeld worden. Op
speciale registratiekaarten kunnen leerlingen zelf bijhouden welke vaardigheden al besproken zijn en of ze die beheersen. Bij het spel hoort een uitgebreide handleiding met praktische tips over de verschillende manieren waarop het gespeeld kan worden.

Doelgroep
Werkvaardigheden in kaart is bedoeld voor leerlingen in het praktijkonderwijs, (v)mbo en de bovenbouw van het primair onderwijs. Voor docenten is het spel een goed middel om te beoordelen in hoeverre een leerling de verschillende werkvaardigheden al beheerst. Maar zij kunnen het spel ook zelf spelen, bijvoorbeeld als voorbereiding op POP-gesprekken. De schoolorganisatie kan het spel gebruiken als leidraad voor de invoering van een schoolbreed registratiesysteem voor werkvaardigheden.

Bestellen
Geïnteresseerden kunnen de het spel bestellen via CPS Uitgeverij, www.cps.nl,  telefoon (033) 453 43 44
infodesk@cps.nl.
Titel                            Werkvaardigheden in kaart
Auteur                        Liesbeth te Velde
Materiaal                    Spel in doos, 99 spelkaartjes, handleiding, registratiekaarten
Uitgever                      CPS onderwijsontwikkeling en advies, Amersfoort
Jaar                             2009
Bestelnummer:            32291
Prijs:                            € 24,90I
SBN:                            978-90-6508-603-7

Persbericht in opdracht van CPS Onderwijsontwikkeling en advies (2009).

Dit artikel is 2718 keer bekeken