Meneer, we willen beginnen. Leerlingen motiveren leidt tot beter presteren

Scholen vinden het belangrijk vinden dat leerlingen hun mogelijkheden optimaal kunnen ontwikkelen. Dat lukt vaak wel, maar niet altijd. De laatste tijd is er veel aandacht voor onderpresteerders: zo’n 33 procent van de leerlingen. Deze leerlingen hebben veel in hun mars, maar het komt er op de een of andere manier niet uit.

Deze publicatie van Geraldine Brouwer, Ingrid Dirksen en Boudewijn Hogeboom (te downloaden via deze CPS-pagina) laat zien dat onderpresteerders met behulp van een screening herkend kunnen worden. Belangrijker is echter, dat leraren hun leerlingen meer uitdagen en lessen geven met een intensief en activerend karakter. Daar profiteren álle leerlingen van. Verder is het essentieel dat het management leraren de kans geeft om routine op te bouwen in de nieuwe werkwijze en deze borgt in de organisatie.meneer+we+willen+beginnen

Dit artikel is 1521 keer bekeken