Beter presteren kun je stimuleren

De auteurs verdiepten zich in de vraag hoe leraren onderpresterende leerlingen kunnen herkennen én hoe zij deze leerlingen kunnen begeleiden.

beter+presteren

Het blijkt dat veel leraren weliswaar vermoeden dat onderpresteren (tamelijk vaak) voorkomt, maar dat zij tegelijkertijd niet goed kunnen aangeven welke leerlingen onderpresteren. Daarom worden in deze publicatie een aantal kenmerken van onderpresteerders op een rij gezet. Tevens geven de auteurs aan hoe leraren hun instructie en onderwijsaanbod zó kunnen aanpassen aan het ontwikkelingsperspectief en de onderwijsbehoeften van deze leerlingen dat hun prestaties verbeteren. Essentieel hierbij is dat leraren hun handelingsrepertoire op orde hebben en dat zij in staat zijn opbrengstgericht te werken. Effectief onderwijs blijkt de sleutel tot betere prestaties.

Dit artikel is 2226 keer bekeken